Ευρωπαϊκό έτος σιδηροδρόμου

2021 year

Πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα της δράσης Salonique à Monastir (219 χιλιόμετρα αφήγησης) με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από την έναρξη των εργασιών κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής, το 2021 είναι κι ένα έτος σταθμός για την ευρωπαϊκή πολιτική σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η δράσηSalonique à Monastir, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΕ στα πλαίσια των δράσεων της με αφορμή την ανακήρυξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2021 ως "Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων".

Ήδη σε πολλές χώρες και πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προγραμματιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους πολλές και ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες για την προώθηση της χρήσης των σιδηροδρόμων στην ΕΕ. και τωντρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών και η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί μέσα από νομοθετικές, θεσμικές και τεχνικές παρεμβάσεις στη δημιουργία ενός πλήρως ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων (στα αγγλικά): https://europa.eu/year-of-rail/index_en