Επίσκεψη Σουλτάνου Μεχμέτ


To 1911 ο Σουλτάνος Μεχμέτ Ε’ Ρεσάντ πραγματοποίησε περιοδεία στα Βαλκάνια. Η κινηματογράφηση έγινε από τους αδελφούς Μανάκη.

Σταθμός Ξινό Νερό Φλώρινας


Ο σταθμός εξυπηρετούσε τη γραμμή Θεσσαλονίκης - Μοναστηρίου. Δυστυχώς σήμερα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας όπως και πολλοί άλλοι σταθμοί .

Θεσσαλονίκη - Φλώρινα δεκαετία 1950


Για πολλές δεκαετίες το τρένο ήταν το βασικό μέσο μετακίνησης καθώς δεν είχαν όλοι την δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου. Οι σταθμοί έσφυζαν από ζωή.

Νέος Καύκασος άνωθεν


Ο σταθμός του Νέου Καυκάσου είναι ένας από του 5 συνοριακούς σταθμούς της Ελλάδας. Δυστυχώς, σήμερα, παραμένει ανενεργός και σε πληρέστατη εγκατάλειψη

Σιδηροδρομικός σταθμός Νάουσας


Ο σταθμός της Νάουσας, χτίστηκε στο πλαίσιο της γραμμής Θεσσαλονίκης - Μοναστηρίου και έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους υπόλοιπους σταθμούς της γραμμής.

ΜΟΒΑ -19 Έδεσσα 2003


Ταξίδι με την μουσειακή αυτοκινητάμαξα που πραγματοποιούσε δρομολόγια μεταξύ Αθήνας Θεσσαλονίκης. Ενδιάμεσες στάσης και εικόνες χάρη στο Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου.

Σ.Σ. Άδενδρο 1997


Δημιουργήθηκε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1877και χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός – κόμβος για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε άλλες περιοχές.

Από τη Βεύη ως το Μεσονήσι


Μαζί με άλλους σταθμούς που άνοιξαν τις πόρτες τους το 1984 ήταν και αυτός της Βεύης και του Μεσονησίου. Δυστυχώς σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί.

Διαδρομή για Αμύνταιο με τρένο


Το Αμύνταιο αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της διαδρομής των 219 χιλιομέτρων. Μέχρι το 2011 υπήρχαν δρομολόγια προς την Κοζάνη.

Γέφυρες τρένων - Έδεσσα


Μία ξενάγηση στις γέφυρες της σιδηροδρομικής σύνδεσης Έδεσσας – Άγρα. Εντυπωσιακές κατασκευές σε μία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή.

Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμου


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε το 2021 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων». Οι λόγοι για να χρησιμοποιήσει κάποιος τραίνο; Πολλοί..

Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων και αειφορία


Το 2021 ανακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων». Τι σημαίνει όμως αυτό; Ποιος είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;